
Będąc w Paryżu każdy dzień rozpoczynałam od pysznego croissanta i caffe latte. Jeśli chcesz rozpocząć dzień w podobny sposób, zobacz jak w szybki sposób przygotować rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami! To wcale nic trudnego. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na iście francuskie śniadanie.

Wykonanie ciasta francuskiego wymaga sporo czasu i wprawy. Dla leniwych polecam gotowe ciasto, które możemy kupić w prawie każdym sklepie. Do wykonania moich croissantów użyłam właśnie takiego, od siebie dodałam czekoladę i mrożone maliny. Ciasto wystarczy rozwinąć, pokroić w trójkąty, dodać składniki, zwinąć i włożyć do piekarnika. Po piętnastu minutach rogaliki są gotowe. Palce lizać! Zapach unosi się w całej kuchni, a croissanty znikają w mgnieniu oka. Często piekę rogaliki na podwieczorek, ale z tym trzeba uważać, bo szamanie może skończyć się przed północą (a to nie jest wskazane).
Zobaczcie film, w którym pokazuję jak zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami
Lubicie francuskie croissanty?