Jak zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami?

Jak zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami?

Będąc w Paryżu każdy dzień rozpoczynałam od pysznego croissanta i caffe latte. Jeśli chcesz rozpocząć dzień w podobny sposób, zobacz jak w szybki sposób przygotować rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami! To wcale nic trudnego. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na iście francuskie śniadanie.

Rogalik z czekoladą i malinami
Rogalik z czekoladą i malinami

 

Wykonanie ciasta francuskiego wymaga sporo czasu i wprawy. Dla leniwych polecam gotowe ciasto, które możemy kupić w prawie każdym sklepie. Do wykonania moich croissantów użyłam właśnie takiego, od siebie dodałam czekoladę i mrożone maliny. Ciasto wystarczy rozwinąć, pokroić w trójkąty, dodać składniki, zwinąć i włożyć do piekarnika. Po piętnastu minutach rogaliki są gotowe. Palce lizać! Zapach unosi się w całej kuchni, a croissanty znikają w mgnieniu oka. Często piekę rogaliki na podwieczorek, ale z tym trzeba uważać, bo szamanie może skończyć się przed północą (a to nie jest wskazane).

Zobaczcie film, w którym pokazuję jak zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami

Lubicie francuskie croissanty?

  • Nie wiem, czy akurat francuskie, ale uwielbiam croissanty. Mam to szczęście, że w Hiszpanii to także jest jedno z najpopularniejszych śniadań. Dosłownie na każdym kroku piekarnie kuszą świeżymi, chrupkimi rogalikami. Jednak nie spotkałam jeszcze połączenia czekolady z maliną. Chyba spróbuję je zrobić 🙂

  • Przyznam, że nigdy nie jadłam i pewnie z powodu „diety” nie będzie mi dane. Ale nadzienie to już co innego, chociaż jakaś namiastka i to myślę, że nawet ta smaczniejsza. 🙂

  • Pewnie bym się skusiła, jakbym nie była na diecie bezglutenowej 🙂 Wyglądają tak smacznie i kuszą niesamowicie!

  • Uwielbiam takie rogaliki 🙂

  • Świetnie wyszedł Ci ten filmik poklatkowy! Ja jeszcze lubię dodawać do ciasta francuskiego śliwkowe powidła 🙂